Bijlage(n) toevoegenBijlage toevoegen
kies uit bibliotheek
verwerk gedropte files...

Ombudsman Metropool Amsterdam

Livecast: gesprek ombudsman en wethouder Groot Wassink over ongedocumenteerden

Livecast: gesprek ombudsman en wethouder Groot Wassink over ongedocumenteerden Rapporten en zaakverslagen

Livecast: gesprek ombudsman en wethouder Groot Wassink over ongedocumenteerden

Op maandag 28 juni om 18.30 uur gaat ombudsman Arre Zuurmond  in het programma Uitbuitingsvrije stad in gesprek met wethouder Groot Wassink en diverse andere betrokken partijen over de positie van ongedocumenteerden in Amsterdam. Het gesprek kan gratis worden beluisterd via de livecast van Pakhuis de Zwijger.

Aanleiding voor het gesprek is het rapport “Onzichtbaar” dat de ombudsman uitbracht over de leefwereld en positie van ongedocumenteerden in Amsterdam en Nederland. Hierin vraagt de ombudsman expliciet aandacht voor de kwetsbaarheid van ongedocumenteerde jongeren, arbeidsmigranten en ouderen als het gaat om zorg, onderwijs en uitbuiting. Ook biedt hij in het rapport een aantal concrete aanbevelingen voor bestuurders waarnee de leefomstandigheden van ongedocumenteerden kunnen worden verbeterd en verdere uitbuiting kan worden voorkomen.

Tijdens het programma Uitbuitingsvrije stad zal de ombudsman samen met wethouder Rutger Groot Wassink, bestuurders en diverse belangengroepen en organisaties van ongedocumenteerden in gesprek gaan om na te gaan hoe de aanbevelingen van zijn rapport ook in de praktijk kunnen worden gebracht.

Wilt u de livecast gratis volgen? Reserveer dan hier.

Meer informatie over het programma en eerdere podcasts over ongedocumenteerden vindt u hier.